18 Nov 2013

Lelaki Korea paling handsome

Assalamualaikum
Wahh wahh tajuk bukan main lagi. Macam nak cari calon suami, ahaks. Oh btw, entri ni mungkin akan menimbulkan perasaan tidak puas hati dalam kalangan peminat Korea ataupun kpopers tapi ini cuma sekadar pendapat aku je. Lain orang lain minatnya kan? 

Dulu aku ni bukanlah minat Korea sangat, asal aku nampak artis Korea je mesti aku cop nama dia sebagai "muka jambu" n "plastik" haha kurang asam kan? Jangan marah itu dulu... Tapi sekarang pun masih sama lol.

Actually, aku tak layan lagu-lagu Korea, aku layan ceghita Korea. Aku mula minat cerita Korea bila tengok Running Man. Sebenarnya since darjah 2 aku dah mula layan cerita korea, masa tu drama paling hot ialah FULL HOUSE. Kecik-kecik lagi dah pandai tengok cerita korea :p Semua family aku suka  betul tengok cerita korea kecuali ayah aku. So pengaruh korea dalam rumah aku ni kira kuatlah, sampaikan aku yang dulunya tak suka dengan drama-drama korea ni tiba-tiba boleh terlayan pulak.  

Eh, sorry mukadimah terlebih panjang pulak. Mesti korang tertanya-tanya lelaki korea manakah yang aku labelkan sebagai 'handsome' tu. Orang tu bukanlah bias-bias korang seperti Luhan, BaekHyun mahupun ChanYeol. Tapi ialah............ Kim Woo Bin! 

Mesti ramai yang tak kenal kan, atau mungkin korang kenal? Citarasa aku memang lain daripada yang lain. Woo Bin ni model sebenarnya, aku mula kenal dia lepas tengok cerita 'The Heirs' yang ditayangkan kat chanel One HD setiap hari rabu dan khamis. Mula-mula aku tak minat sangat Woo Bin ni, aku panggil dia 'plastik' sebab muka dia putih sangat, tapi adik aku kata muka dia pure, tak mainlah plastik-plastik ni. Dia pernah datang Running Man, maka disitulah aku mula terdetik yang dia ni boleh tahan handsome hehehe.


  
Tak boleh letak gambar banyak-banyak sangat, nanti korang cair hahaha! 

Korang pulak minat siapa? Meh kongsikan dibawah :p

Sekian 
Assalamualaikum.


55 comments:

  1. Eh patut lah kita mcm pernah tengok!!!! HIhihihhi
    Betul lah dia yg penh dtg running man tu huhuhuhu~
    Nasibaik kita tak minat dia :P

    Eh FULLHOUSE? Kita suka cerita tu sampai harini!!!!!!
    First korean drama yg kita tengok :D Wee~~~

    <333333 untung lah mazni eh dah masuk full house tu piwit~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. fuhh nasib baik tak minat Woo Bin, lega hati den :p
      samalah, saya pun still suka full house smpai sekarang, cerita korea pertama yg saya tgk tu, siap ada CD lagi ~ Datanglah Incheon, boleh pergi tgk full house :D

      Delete
  2. the one and only love, Jung Yong Hwa..hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tahu dh minat kak sally :p kak sally ngn Yong Hwa tak dapat dipisahkan

      Delete
    2. kak sally,saya pun minat yong hwa jugak sejak tengok drama 'Heartstrings' lakonan Jung Yong Hwa dgn Park Shin Hye,hehe :) tapi ramai lagi yg saya minat,haha :)

      Delete
    3. akak dgn dia sepadan kan..? hahaha...sumpah statement mintak penampar! hikhik...

      Fatanah : haip! haip! minat takpe... ^_^

      Delete
  3. ececeh minat kim woo bin. haha. sy suka tengok drama korea tapi nak minat pelakon dia sgt tak adalah. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha bagus niena, tkde minat sapa2 :p tkdelah nak berebur-rebut nnti hehe

      Delete
  4. oh gosh!
    MG kureng tgk korean drama or muvee tp ble tgk citer to the beautiful you n tgk dia ni lgsg jtuh cinta
    mata dia tu
    subhanallah!
    MG stuju! mmg hensem gilos yg ni ! hahaha:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. omg please jangan suka woo bin! hehe setuju, dia ni sangat hensem, sbb tu saya jatuh hati lol. mata dia mmng pure korean, sepet yg mengancam :p

      Delete
  5. Leen pun minat woo bin jugak tapi luhan tetap di hati haha

    ReplyDelete
  6. a'ah dia ada dtg running man.
    sya minat dennis oh. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. dennis? siapa dennis? tk penah dengar pulak :D

      Delete
  7. sepet sungguh mata woo bin nie.
    hehe

    ReplyDelete
  8. suka Won Bin. nama nak dekat2 dahh.. huhu

    ReplyDelete
  9. minat kimbum ngan , nyam gyu-ri <3 , n lee minho wuhuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kawan saya pun minat kimbum, btw saya pun suka lee minho jugak xD

      Delete
  10. niesa minat joongki n nickhun..hahaha..awww..pengsan jap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. penyanyi ke tu? hehe tk kenal sgt :p

      Delete
    2. both handsome! Joong Ki tu kalau tgk running man awal-awal...dia one of official member jugak...ahli kumpulan ape entah...tak ingat... nickhun tu ahli kumpulan 2PM! Ohh! teringat Chansung, Taecyeon!

      Delete
  11. aww.. woo bin.. the heirs.. tapi shad minat Lee Min Ho.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu saya pun suka minho jugak, smpai sekarang still suka tpi woo bin yg dihati. ceehhh xD

      Delete
  12. Pada pendapat saya pun, rupa paras dia memang tampan. In fact, Dia tak tahan sakit kepala masa dia dekat Running Man XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tulahh, nak tergelak gila masa tengok dia lawan kepala dgn joong kook tu, kesian pun ada xD tpi nasib baik menang dgn kwang soo

      Delete
  13. oh emm gee !
    tak sangka kita minat orang yang sama :)
    kim woo bin ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aishhh, minat woo bin jugak ke :p hehe tkpelah, sharing is caring

      Delete
  14. Haha , Nizam pon lyan The Inheritors . Best jgakk , lagi-ii Park Shin-hye <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi nizam, suka park shin hye lah tu xD tpi dia mmng comel pun

      Delete
  15. errr pada akak lelaki korea tak handsome or macho, tapi cute sebab muka jambu. Handsome n macho tu lain sikit pada akak hewhew

    ReplyDelete
    Replies
    1. tpi yg ini handsome, tk cute. betul tak? hehehe ;p

      Delete
  16. sy biasa2 je layan korea..ikot mood.. cita yg paling suka autumn in my heart..feeling betul..sampai nangis2 tengok..hee

    ReplyDelete
  17. fee wit hehehehehehehe boleh tahan !

    ReplyDelete
  18. aisehmannnn!! ni akak punya ni.. tak boleh jadi ni... hahaha..

    ReplyDelete
  19. Replies
    1. lelaki korea ramai yg comel tpi yg ni hensem xD

      Delete
  20. Sya kenal Kim Woo Bin time dlm School 2013. Dlm tu dia x bnyk senyum so mcm pelik sikit ble tgk The Heirs lpstu nmpk dia senyum. kkk Tpi sebelum ni pun Woo Bin pernh masuk RM, time ep yg Woo Bin with Lee Jong Suk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pulak kenal dlm drama the heirs, pastu terus terpikat. yg saya tahu dia blakon school 2013 dgn to the beautiful you. dlm school 2013 tu dia jadi watak jahat sikit tu pasal tk senyum kot. oh ada tgk RM eps woo bin dgn jong suk tu tpi saya lebih suka tgk dia dtg dgn pelakon the heirs tu xD

      Delete
  21. Akak suka gak layan drama korea tapi tengok ceritalah...cerita apa yang serasi dengan jiwa ni..minat tu tak minatlah..minat suami akak aje hihihi (perasan gitu akak ni ye!!)

    ReplyDelete
  22. Memang suka Woobin sejak tengok School 2013 >< tapi dah ada gelfren kan.. so mari kita redho bersama-sama. haha XD

    ReplyDelete
  23. Saya minat semua drama, film, lagu, makanan, bahasa, culture dll.
    Boleh kata semua. Pastu kita suka tengok keindahan dan kehidupan
    orang muslim dikorea. Cari tempat2 menarik dan survey makanan2 halal
    dan restoran halal...kalau nak cite panjang berjeler ler~ TAPI YUP I LOVE
    KIM WOO BIN OPPA sebelum tengok Heirs lagi masa tu dia baru jer debut as
    ACTOR...Career modelling dia pun memang follow. Kalau nak tengok kecomelan
    KIM WOO BIN tengok cite VAMPIRE IDOL episode memang panjang tapi
    kelakar dan oppa sangat cute dalam cite tu. Pastu suka dalam DRAMA
    SCHOOL 2013 "RAME COUPLE" bestfriend Woobin oppa JONGSUK hehehe..

    Kalau bab penyanyi ni more layan Boyband jer coz girlband so menyampah
    sebab tergedik sana sini dna terlampau seksi sangat. Rasa macam nak tembak
    jer sekor-sekor huhuhuhu...

    Suka tengok dorang punya attitude coz dorang jenis hard working dan tak mudah
    putus asa. So kita semua jadikan contoh kalau ianya sesuatu yang baik xde salahnya follow right? Macam mana nak majukan diri kalau semuanya jenis pemalas. Baru kena dugaan sikit dah mudah putus asa dan salahkan takdir ler apa ler. Bnayak benar alasannya.

    ReplyDelete
  24. won bin nie macho... hehe.. suke3...

    ReplyDelete
  25. Saya minat ramai. Panjang la list kalau nak sebut satu-satu. Tapi, paling suka Siwon dengan Kyungsoo :D

    ReplyDelete
  26. kite minat so ji sub oppa. aummmmm hahahaha

    ReplyDelete
  27. kita punyaaaa..kita punyaaa..kita punyeaaaa....heheh

    ReplyDelete

Nak komen apa? silakan~