25 Nov 2013

Daiso Japan

Assalamualaikum

KREDIT

Semalam saja-saja keluar pergi mines dengan kawan-kawan. Kalau dah pergi mines ni, memang Daisolah lokasi utama yang aku serang. Harini nak review sikitlah pasal kedai Daiso ni ^^

Daiso Japan, ada menjual pelbagai jenis barangan daripada Jepun. Tak perlu pergi Jepun pun dah boleh beli barang yang comel dekat  sini. 

Apa yang menariknya di Daiso ni, setiap barang berharga RM5 sahaja. Walaupun harganya RM5 je, tapi barang-barang dia bagus tau. comel-comel pulak tu. Barang dapur ada, barang sekolah ada, alatan menjahit ada, hiasan untuk rumah ada, semua ada! Seronok sangat bila shopping kat sini.

Tahun lepas, before nak pergi melancong kitorang beli barang keperluan musim sejuk kat sini je. Jimat duit, bila guna pun bagus.

beli barang menjahit je. hahah!
cawan cantik pattern macam fabrik yg ber-campur2! <3
total semua = RM25!

Dah habis membeli kat Daiso, singgahlah kat kedai takoyaki pulak untuk beli okonomiyaki Semua nak jepun je aku ni, hehehe.
Sekian, Assalamualaikum.

52 comments:

  1. A'ah daiso memang best. Rasa macam nak borong je barang. Hahaha. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah, rambang mata je nak pilih semua barang2 kat situ *o*

      Delete
  2. kak sally kalau g Daiso, mesti cari notebook & g bahagian arts...fuhh! RM50 mesti melayang la! hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha samalah, buku nota kat situ semua comel2. apa2 pun mesti serang bahagian notebook dulu :p

      Delete
  3. akak wahhh seleraa paan tengok jemput singgah :) http://ifharzcho.blogspot.com/2013/11/wordless-1-mengumpat.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. selera kita samaaa :p btw akak dh singgah

      Delete
  4. singgah ye kak :) http://ifharzcho.blogspot.com/2013/11/wordless-1-mengumpat.html

    ReplyDelete
  5. waa seronoknya shopping eih

    ReplyDelete
  6. Tengok pun rambang mata. Macam nak borong semua je...comel sangat. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni kalau dah masuk ni mesti banyak barang yg ainur beli, hehehe :p comel kan?

      Delete
  7. boleh tahan harganya :0 tapi seronok masuk di sini ..macam2 ada :)

    ReplyDelete
  8. brg daiso murah... comel2 pulak tu... :)

    ReplyDelete
  9. semua type of barang RM5 ke mazni kat daiso? akak selalu juga ternampak daiso ni, sebab kalau pergi shopping2 selalu lalu je, tak pernah nak masuk huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah semua RM5, tpi ada jugak yg lebih dari RM5. nnti masuklah daiso ni kak, hehe

      Delete
    2. insyaAllah, teringin juga nak masuk, macam curious je rasa hahaha

      Delete
  10. Best... :)
    http://nurabez.blogspot.com/?m=0

    ReplyDelete
  11. fiza pun minat ke daiso nie.. kadang2 niat nk jln2 jer tp mesti beli jugak..

    ReplyDelete
  12. wahhh bestnye shopping...kat tempat murah plak tu..hakhak :D

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum.

    Mazni..kalau lana pi..mahu habis duit lana nnti T__T hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam,

      tulah, saya pun berbelanja kat sini, habis rm40 hahaha

      Delete
  14. Saya suka ke Daiso ! barang dia semua omeeyyyy !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun suka! memang omeyy semua barang kat situ ^^

      Delete
  15. hahaa,tau takpe. huda pun selalu juga singgah daiso kalau pergi jusco bukit indah, jb. Wajib ok. hehe =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun, singgah mines mmng wajib pegi daiso. tak pergi situ rasa mcm ada yg kurang je. hahaha :D

      Delete
  16. sye pon suka beli barang kat Daiso nie..brg2 dia memang comel2 kan..kdg2 tu sye beli benda tak sepatut nye..pastu tak pakai plak hehe..
    done follow blog awak^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha betul tu, beli semua nak yg comel-2 last2 tk pakai :p

      Delete
  17. apasal comel sangat... tolonglah tolonglah ! >< *saya tak kenal daiso

    ReplyDelete
  18. yeah. daiso all rm5.. hahaha

    ReplyDelete
  19. Daiso..fveret..bli brg x ingat..kira2 tgk lebih budget..huhu..semua nk diangkut ni..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe betul tu kak. saya pun kalau beli barang kat daiso tk ingat budget dah :p

      Delete
  20. Wahaha, saya pun suka sangat pergi Daiso ni >.< , comel2 jea barang kat stu. XD

    ReplyDelete
  21. Assalam .. jum jemput join disini .. http://pinksolution91.blogspot.com/2013/11/sponsor-for-first-segmen-farhah.html

    ReplyDelete
  22. wah,comelsnya! :) beli kat saya satu! :p
    okonomiyaki tu sedap ke akak? hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahaii dah balik rumah dah sayang :p tkpe, nnti akak buat giveaway ade hadiah dri daiso ni, joinlah :D
      sedap~ trylah rasa ;)

      Delete
  23. ala... okey2...saya mesti menang GA tu,hakhak :p
    wuu,nanti saya nak rasalah,hehe :)

    ReplyDelete
  24. dah lama tak ke daiso.. dulu akak pergi yang di JJ maluri.. comel dan murah semuanya..

    ReplyDelete
  25. amboi feeling jepun sungguh dia.. akak kalo pegi daiso cari pan.. sebab murah kan. mana nak dpat pan harga RM5. walaupon kecik tapi ok what. ^_^

    ReplyDelete
  26. barang murah memang orang akan cari dulu..hehe..
    haritu akk nk cari brng jgk kat daiso, tp dah xde..mngkin rmai orang cari bnda tu..

    ReplyDelete

Nak komen apa? silakan~