12 Jan 2014

Jom test kecepatan otak!


{ Entry autopublish }
Assalamualaikum dan salam hujung minggu


Waduhh aku sebenarnya nak buat entry lain, tapi oleh kerana tahap kelembaban internet yang macam ------ membuatkan aku terpaksa menaip entry yang lain. Entah kenapa sejak tiga empat menjak ni wifi rumah aku macam tengkorak. Nak view blog sendiri pun memakan masa hampir 2 minit. Memang rasa nak belasah je incik wifi ni. Sekian sudi membaca luahan perasaan yg takde kaitan.

Actually, entry ni aku copy paste dari facebook je. Benda ni nampak menarik so aku share jelah kat sini. Tahulah ramai yang dah test, aku je yang lambat sikit. Percayalah, anda akan tersengih sehingga menampakkan gigi setelah membaca entry ini :B kalau tak nampak gigi pun, at least senyum pun jadilah~

1. Jawab dgn spontan (MESTI CEPAT),
tk boleh fikir lama2..
2. baca satu demi satu. 
3. fokus..

Permainan fokus warna ... Mulaiiiiiii. 
1. kertas A4 warna apa ?

2. awan warna apa ?

3. tisu warna apa ?
4. lembu minum apa ?

Yang menjawab susu fokus anda terganggu, sbb lembu minum air

1. rambut anda warna apa?
2. bulu mata warna apa ??
3. jalan tar warna apa ???
4. kelawar tidur bila?

Yang menjawab malam, maknanye fokus anda tergganggu. sbb kelawar tidur di siang hari.

1. warna cendol apa?
2. daun kelapa warna apa?
3. warna umum rumput?
4. Zirafah makan apa?

Yang jawab rumput , itu salah,sbb Zirafah makan daun.

How? hehe. Aku test benda ni, tiga-tiga salah. Fokus terganggu. Aduhh nyampahnya, benda senang camni pun tak dapat nak jawab.

Jelaslah kini bahawa otak kita cepat terpengaruh dengan warna. Menariknya otak manusia! Hargailah otak kita ya, jangan ambil atau makan bahan-bahan yang boleh merosakkan otak :)

Sekian untuk harini, mari kita sambung buat homework yang bertimbun T____T
Assalamualaikum~



17 comments:

  1. haha . x habis'2 gelak lepas jawab . tiga'2 salah :D haha .

    ReplyDelete
  2. haha farah pun sama, otak terganggu xD

    ReplyDelete
  3. soalan pertama dan ketiga mmg tersasul..
    heheh..
    nice game.

    ReplyDelete
  4. konfius masa jawab hahahahahaha

    ReplyDelete
  5. samalah kita XD sampai soalan yang last jer mesti salah hahhahahaha...

    ReplyDelete
  6. boleh pulak ee jawab lembu minum susu. eghhhh =='

    ReplyDelete
  7. Dah banyak kali test pon masih ada yang tersalah. Fokus terganggu betul! Ekekeke.. :D

    ReplyDelete
  8. Omg mazni.................
    Qila jawab semua salah omg :O
    *pegang kepala * ugh!!!
    Hahahahha bongoknya jawapan qila hahahahaha
    terganggu gitew xD
    Hihihihi thanks mazni. now i knew that i am sooooo super duper lembab haih hihihii

    ReplyDelete
  9. haha dah test. betul yang second je xD

    ReplyDelete
  10. ermm kena focus lebih sikit.. hehhehee jadi akan kurang error

    ReplyDelete
  11. niesa pun tiga2 salah!!ouh!Ouh!mmg hilang focus..adoii!

    ReplyDelete
  12. yus jawab no.1 salah, lepas spontan jawab, tiba2 terpikir "lembu minum susu? aku jawab ape nih...." -,-''

    ReplyDelete
  13. oh maknanya otakku terganggulah sekarang? erk...

    ReplyDelete
  14. hahahha 1 out of 3. yg zirafah je betul hahahaha

    ReplyDelete

Nak komen apa? silakan~