2 Nov 2015

Masita Steak House


Assalamualaikum

Sempena meraikan dah habis exam haritu, kawan aku ajakla pegi makan kat western food. Ekceli memang benda ni dah plan lama pun tapi taktau western food mana yang sedap kat seksyen 7 shah alam ni. Nak2 selalunya western food ni makanan mahal2 kan, so nak cuba cari kedai western yg harga berpatutan utk student2 macam kami ni, hehe.

Kitorang ni kalau keluar beli barang selalu pegi kat Giant seksyen 7 tu. Maka pada suatu hari, aku pun terperasanlah restoran western food yg bernama Masita Steak House ni. Ada sekali tu aku baca2 entry kak Nisa Kay, dia ada buat review pasal kedai ni. Sedap katanya. So aku pun cadang ngan kawan aku nak makan sini~
             
                
menu2 yg ada


Bila tengok menu tu aku macam, wow okay, boleh tahan murah! Banyak yg best2 lak tu. So aku pilih chicken grill dengan manggo juice. Yang kawan aku lagi 2 orang tu pilih chicken chop fried rice.

Sebab time kitorang datang tu awal lagi, dalam pukul 4 cenggitu tak ramai orang lagi. Order sampai laju je hehehe. Oh lupa nak bagitau, aku rasa kedai ni bukak pukul 4 kot sebab time kitorang datang pukul 3.30 tu belum bukak lagi. So, merayaplah kami ini mencari roti kat king's bakery sebab lapar sangat. Tak makan tengahari lagi masatu, haha.
Manggo juice - RM4

Ok yg manggo juice ni memang paling favourite! Memang fresh gila, sejuk je tekak iolls minum. Time tu pulak tengah jerebu kan, so memang tekak sakit gila. Minum air ni je rasa segar sikit tekak aku hahaha.

Cara dia blend manggo ni memang smoothie sangat. Ada sesetengah air mangga yg aku minum dia still rasa bulu2 mangga tu.. Tak blend kasi habis. Eden nak minum pun tak sonang. Tapi manggo juice yg aku order ni memang puas hati sebab sedap weh! Harga pun tak mahal mana plus, dia hidangkan dalam cawan yang comel! Baru nampak hipster sikit en~
ni yg aku order, chicken grill - RM9.90

Chicken grill ni bagi aku sedap dan mengenyangkan. Engkorang tengok dalam gambar ni nampak je macam sikit kan, tapi kenyang lepas makan tu, percayalah. Hahaha! Aku rasa macam nak bagi 5 bintang untuk dia punya sos black pepper tu. Serious sedap okay. Bila baca review yg orang bagi, ramai kata black pepper sauce kat sini sedap :D U should try this!

chicken chop fried rice - RM 12.90

Yang ni lagi 2 orang kawan aku order. Banyak2 menu, yang sama jugak yang diordernya. Eh sukahati doranglah, perut diorang. Makan yang ni pun aku tengok muka masing-masing tak menahan dah sebab kenyang sangat. Chicken chop dia besau kott. Lastly aku kena tolong makan separuh, hahaha.

Kitorang ada jugak tapaukan fish and chips(RM8.90) dengan spaghetti bolognese(RM7.90) untuk kawan lagi 2 orang. So total untuk 5 dish yang kitorang order tadi RM50++. Affordable kan price dia? 

Harga makanan berpatutan, makanan pun sedap, wifi free pun ada. HAHAHAHA!

Sebab kedai ni nama 'masita' bunyinya nak dekat sama dengan 'mashta' in korean.Aku taktaulah ejaan dia cemana, tapi sebutnya bunyi begitulah. Mashta tu maksudnya sedap. So yeah, masita steakhouse ni memang mashta! :p

Location;
Jalan Plumbum V 7/V, Seksyen 7, Shah Alam, Selangor, Malaysia

-Berdekatan dengan giant seksyen 7
- Depan surau seksyen 7(maaf lupa nama surau)


Thanks for reading!

42 comments:

  1. Amboi, sebelum nak makan tu sempat lagi snap2 eh ? :P * Padahal sendiri pon selalu buat * Chicken steak tu nampak sedap gila, rasa macam nak jilat je skrin laptop ni. Harga pon berpatutan... bila makanan dkt sesuatu restoran tu mahal sangat, rasa macam nak bawa lari je utensils dia, wakaka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. snap2 gamba sebelum makan ini perkara biasa~ :p aip jangan jilat screen laptop tu hahaha

      Delete
  2. haihh.. terliur tengok.. hee. nice kan kalau memuaskan hati, harga pun berpatutan :D

    ReplyDelete
  3. eh eh masita steak. tempat feveret sy .. hehe

    ReplyDelete
  4. wahhh sedap dan affordable la harga dia. T^T
    rugi sebab jauh sangat T^T

    ReplyDelete
  5. wah bestnya.... harga pun tgk berpatutanlah jugak...

    ReplyDelete
  6. nak chicken grill, nak chicken chop, fish n chip. mazni ni, aiyo dah terliur dah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha maaflah buat faghah terlioq muahahaha! :p

      Delete
  7. Reasonable lah harga meals kat kedai tu. Lama bebenor akak tak makan steak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya ni pun sbb mengidam sangat nk makan steak masatu hehehe

      Delete
    2. Mesti ramai students gi makan kat situ kan,..

      Delete
  8. Wahh bestnya kak mazni. Nakk.. Itulah tadi saya pun masa mula2 baca tajuk saya sebut mashta sebab 'si' disebut 'shi' dalam korea kan.. Nak dekat sama. Apa2pun memang terliur tengok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun memula baca nama kedai ni pun terus teringat perkataan mashta tu xD

      Delete
  9. Menu yang sangat menyelerakan ^-^

    ReplyDelete
  10. KYAAAAAAAAA
    mmg nampak sikit tapi tahu mesti kenyang T_T
    sedap n murah la tu jgk kan huhuw

    ReplyDelete
    Replies
    1. klau nk yg banyak beli yg set ada nasi tu. comfirm kenyang gila2 :p

      Delete
  11. Ini best .. Lah, kat Seksyen 7 aje ... hehee.. sis dah try Nasi lemak Cinta Sayang? Kwn kata sedap kat situ .. :) Sy study uitm shah alam pun tak ke situ lagi.. kekekee

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya mcm penah dgr nama kedai tu, tpi x pernah try lagi xD saya jarang makan luar, selalu beli kat DC kolej mawar tu je hahahaa

      Delete
  12. *hanya mampu tegur air liur je T_T sedapnya :'(((

    ReplyDelete
  13. Daripada gambar-gamabr tu, semua makanan pun nampak sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap smpai rasa nk order semua je hahaha

      Delete
  14. sedapnyaaa. lapaq pulak tetibaaa

    ReplyDelete
  15. uih sedapnya~ btw ni guna camera apa ni? gambar semua nampak cantik *o*

    ReplyDelete
  16. Erm.................... Tengah malam nie jugak laa TERRRRRnampak gambar makanan --' Haish... Lapaaaa......

    ReplyDelete
  17. tak aci!! pergi masa aku da balik! T.T

    ReplyDelete
  18. sedapnya tengok chicken chop fried rice tu.. harga pun berbaloi RM 12.90 je..

    ReplyDelete
  19. Nyum...nyum...nak jugak.. tetibe lapoo.. T T

    ReplyDelete
  20. ok memang murah gila... Kak Liya suka sangat kalau kedai pakai cawan gitu ,, eh tu cawan ke kehkehkeh ^_^

    ReplyDelete
  21. oooo...macam best ni...kak sally ni nama je blaja kat shah alam...tapi makan kat kafe je selalu...malas nak gaduh nak cari parking plak lepas tu....

    ReplyDelete
  22. assa'lam , , ya3 , harga kena dgn quality , chicken chop , wow senak perut aku , , mamang boleh ulang , , banyak tempat aku makan , klang , , tmn dato' harun , pj , dll , , layanan pun best , aku biasa dtg mlm , , tempat nyaman , , semua ada , , kpd peminat western food dtg jangan ta' dtg , ,

    ReplyDelete

Nak komen apa? silakan~