11 Feb 2017

Jalan-Jalan Japan



Assalamualaikum!


Seminggu yang lalu, aku terbaca pasal kedai preloved Jalan-Jalan Jepun ni dekat someone punya blog. Dan minggu ni terus aku pegi kesana bersama dengan kakak serta adikku. Nampak tak dia punya tak menyabar tu?

Aku bukanlah selalu beli barangan preloved atau bahasa kasarnya barangan bundle. Ni pun tetiba berminat nak pegi sini sebab barangannya dari Jepun, i kan suka jepun-jepun ni. hehe.


Jalan-Jalan Japan ni berada di One City Mall, Subang. Tengok, dari luar lagi dah nampak banner JJJ yang besar gedabak tu. Tapi kan, tempat ni memang kosong betul takde kedai. Rasanya boleh kira jumlah manusia yang datang kat Mall ni haha. Tapi suasana dalam mall ni cantik walaupun nampak lapang!

Kedai ni memang besar sangat sampaikan aku pun tak sempat nak membelek-belek semua item. Baju-baju pun banyak yang cantik dan still masih nampak baru. Yang tu korang kena pandai carilah. Harga baju kebanyakannya RM 5 - RM20 je!


Kalau nak beli baju sejuk ataupun knitted wear, aku cadangkan beli kat sini pun okay. Memang banyak sangat, Kualiti pun masih nampak baru kalau nak dibandingkan dengan baju T-shirt. Harga pun memang okay sangat!


Dan, ni bahagian yang paling aku suka, ada variety of keychains dan figurine anime. Kitorang 4 beradik wajib sambar at least 2 ketul keychain kat sini xD Range harga dari RM 3 hingga RM20.

mine! dari kiri Akiyama Mio(K-ON), yang tengah dgn rambut merah tu taktau watak apa
And moreeeee

gitar dia murah, ada yang RM100-200 je
Ada jual kasut jugak. Cuma bahagian kasut perempuan banyak high heels dan bersize kecik(serta banyak merekah). Kalau kasut lelaki kebanyakannya jual kasut kulit dan masih nampak elok lagi.

So, total 4 beradik bershopping kat sini ialah RM 153. Aku punya cuma RM 24 je semuanya wehee!


BUKA SETIAP HARI DARI 10 A.M - 10 P.M

1A Skypark One City, Jalan USJ 25/1

Thanks for reading!



39 comments:

  1. wow, tengok gambar je dah rambang mata. banyaknya brg yg menarik! gitar pun murah

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang rambang mata! tapi kena pandai carilah sbb ada barang yg mcm kotor2 n tak elok sangat

      Delete
    2. Banyaknya barang! ni kalau 2 jam pun tak habis shopping lagi ni hahaha.

      Delete
    3. Hahaha betul! Haritu kitorg pegi 2 jam pun x cukup tauu

      Delete
  2. Sugoiiii! Sesape peminat anime, konfem minat Japan dan kedai ni jugak! Heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep! kalau nk beli patung2 anime murah mmng kat sini la yg murah!

      Delete
  3. kalau sy mmg akn terus pergi ke area keychain tu haha mesti rambang mata pilih >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun sampai2 je mmng pegi kt area keychain ni. Time memilih tu lama betulll sbb banyak sangat ><

      Delete
  4. wahhhh menarik nie. BV pun pernah beli baju bundle dr jepun. tapi bukan kt situ la. :D
    rm5 je sehelai XD

    teringin jugak nak pergi situ :3

    kalau taksilap, anime yg rambut merah tu akashi dari kuroko no basket :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun ada beli baju gak kt sini, 2 helai rm15 xD

      BV tau je semua watak2 ni, hehe. Saya beli yg rambut merah tu pun sbb dia hensem HAHAHA

      Delete
  5. Cam best jew tempat ini. Teringin nak pergi nanti. hihi. Jalan2x sambil klik iklan di sini. :)

    ReplyDelete
  6. wahhh murah2 . rasa mcm nk prgi plk .. hahhahaha

    ReplyDelete
  7. wah best ni.yg viral tu kan.. nanti kena pegi

    ReplyDelete
  8. murahnya semua barang! hari tu kedai ni viral dekat twitter. rasa nak pergi tapi jauh T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah lately ni dia viral sampai masuk ohbulan! Huhu

      Delete
  9. okay nampaknye kene ke sini ni sebab saya memang gila betul dengan kedai yang seangkatan dengan daiso or kaison ni sebba kompem situ banyak barang-barang yang kiut-miut kannnn! murah pulak tu. wajibbbb pegi! heheee.

    btw, jemput bace entry baru di http://iamfieonafieridz.blogspot.my/2017/02/fie-nak-jadi-mommy-dah.html dan tinggal-tinggallah komen siket ehh hihikk. TYSM :)

    ReplyDelete
  10. Harga lebih kurang dgn daiso n kaison cuma ni bukan barang baru jelah, haha

    ReplyDelete
  11. Wah, rambang mata kalau pergi situ

    ReplyDelete
  12. I thought you went to Japan. Hahahahha! Alaaa why dekat Subang. Jauhnya nak pergi. Hahah. Nanti lah bebila berkesempatan boleh terjah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg tu belum ada rezeki lagi, huahuahua.
      Doa-doalah nnti dia bukak cawangan baru kt tempat kat nani pulak :p

      Delete
  13. Yup betul memang best and besar kedai ni. Banyak giler barang yg murah tp berkualiti mcm luggage travel tu kan. Senang carik sini jelah

    ReplyDelete
    Replies
    1. luggage mmng nampak masih elok lagi, murah lagi :D

      Delete
  14. Ya ALLAH I am not the only one yang thought you were in Japan hahaha. Weh comel gilaa figurine tuu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaflah tajuk dia mcm salah faham sikit, dah nama kedainya begini xD
      figurine dia mmng banyak gila comel2! rasa mcm nak beli semuaaaaaa

      Delete
  15. Bestnyaaaa! Tak pernah tau ada tempat mcm ni! Thanks for sharing!


    http://revampwithsara.blogspot.my/

    ReplyDelete
  16. kasut dorang memang kecik-kecik. susah gila nak cari saiz kasut kat sini. sob

    tapi teringin nak pergi kedai ni. nak rasa jalan-jalan japan di malaysia xD

    https://nurulrasya.com/blog/january-retrospect/

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama jugak dgn baju. saya penah beli online size l, dia punya kecik tu mcm size s!

      tpi awak jalan2 kat real japan, lagi best xD

      Delete
  17. Hahhahahaha mula mula baca ingat Mazni betul pergi Japan tadi kahkah!

    ReplyDelete
  18. bestnyaa tgokk,rasa nak balik mesia skrg jgak!

    ReplyDelete
  19. bestnya ada bukak kat sana.. huhu.. nape sana je :(

    ReplyDelete
  20. tempat2 camni biasanya ada kat ibu kota je kannn. Sobsssss.

    Anyway, kita ada blogger award tag :D Feel free to check it out eaa :)

    Sunshine Blogger Award

    ReplyDelete

Nak komen apa? silakan~