29 Apr 2015

Sepetang di banting


Assalamualaikum

Ini cerita semalam sebenarnya.. Sebab nak ambil abang aku yang baru habis belajar kat Kolej. Tunggu bulan 9 nanti baru dia masuk belajar kat U pulak. Disebabkan kononnya ni kali terakhir pegi Banting(padahal tak jauh mana pun banting ni) kitorang pun pegilah jalan2 sikit kat pantai morib tu~



                   
                        
                             

Niat sebenar nak makan sotong kangkung, tapi takde pulak haritu. Beli jelah benda yang ringan-ringan ni buat alas perut. Memang sedap! Tapi aku paling suka mango juice tu, Menyegarkan tekak yang dahaga ni, ahaks.

Siapa-siapa yang singgah ke banting nanti bolehlah datang restoran kat pantai morib ni ye. Ikan bakar , sotong bakar, ketam bakar ada, nasi goreng ada,  western food ada, nasi berlauk pun ada! Tempatnya pun berangin je sebab dekat tepi pantai~

Thanks for reading!


25 comments:

  1. Yeah....makan sini mmg sdp..wuu

    ReplyDelete
  2. uish, nampak mcm best je banting. Woah

    ReplyDelete
  3. restoran di pantai morib,macam menarik je sedap tak makanan di restoran itu ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedapp! best kalau makan ikan bakar. hehe

      Delete
    2. Zumal ada beberapa kali pergi, makanan lain pun best juga...

      Delete
  4. Mazni stay mana oh? Kak Nad dekat lah jugak dekat Banting tapi jarang pergi hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya stay kt bangi. saya pun jarang gak pegi banting ni tpi sebab abang blaja kt situ kan hehe

      Delete
  5. Bestnya dapat ke Banting, Mazni. Rumah akak dekat Banting. hehehe. Dah lama tak makan-makan dekat Pantai Morib tu. Rindu Malaysia tetiba. haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaa duduk kat banting je rupanya, ingatkan akak org shah alam hehe. nanti dh balik datanglah kat pantai morib ni

      Delete
    2. Muka akak ni ada rupa orang Shah Alam ke? Akak orang kampung je. hahahahaha.

      Delete
  6. sedapnya ^_^ tak pernah lagi pergi banting, hehe.dan ini first time dengar masakan sotong kangkung x)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap ^^ sotong kangkung glamer kt penang. Kira adik beradik pasembur jugalah tpi dia ada sotong dgn kangkung je. Klu pasembur ade tambah tauhu kebende semua tu x)

      Delete
  7. jus mangga! sedapnyaaa..cantik jugak view dia yer (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jus feveret saya tu tauu. Lawa jugaklah tpi sedih tgk air laut dia warna coklat haha

      Delete
  8. nampak sedap semua makanan tu. T^T
    jus mangga kalau minum masa panas camnie bestnyaaa~ :D

    ReplyDelete
  9. pengsan tgk makanan!! sedapnya!!

    ReplyDelete
  10. Dah lama duk KL, but tak pernah nak jejak kaki kat sini. InshaAllah, maybe one day. ^_^

    ReplyDelete
  11. apa nama kedai yg jual ikan bakar sedap di pantai morib tu mazni

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun tak ingat JM tpi kedai dia hujuuunggg sekali. tpi rasanya masuk2 terus boleh nampak kot dia tulis ikan bakar

      Delete
  12. Kak Sally baru sekali je g sana...tu pun sbb nak tgk kawan...lama x jumpa

    ReplyDelete
  13. Ehh entri ni buat perut akak lapar. Hahhaha

    ReplyDelete
  14. Mcm menarik je tempat ni.. Bleh lah try singgah lps ni klau ke sana

    ReplyDelete

Nak komen apa? silakan~