3 Jun 2014

Sky juice


Assalamualaikum



It's sky juicee! haha dalam Oh My English dulu Mr. Middelton ada order sky juice. 

Sejak akhir-akhir ni, aku suka minum air kosong. Tapi tu pun ade sebab, hehe. Aku makan collagen. Dia suruh minum 2000 ml air sehari bersamaan dgn 2 litre. Nak tau banyak mana yang aku kena minum, samakan dengan paras botol 100 plus size besar tu. Banyak tu yang aku kena minum dalam sehari. hahaha

Mula-mula rasa tak suka minum air kosong sebab muaklah, perut rasa penuh, asyik nak pergi tandas. tapi kalau nak tau air kosong nilah yang buang toksin dari badan kita.

And kaklong aku cakap, Nak jadi cantik banyak minum air kosong je. Serious. Masa zaman aku rajin minum air kosong dulu, memang muka jadi bersih sikit, licin je. Bibir pun tak kering macam dulu. Tapi time cuti sekolah ni, jarang sikit minum air kosong sampai 2000 ml, paling banyak pun 1000 ml je. 

Selain boleh jadi cantik, ada banyak lagi kebaikan air kosong. Antaranya boleh kuruskan badan. Air kosong ni pure, so memang takde letak gula, bahan pewarna atau apa-apa. Sesuai bagi siapa yang nak kurus.

Apa yang aku tau lagi, air kosong baik untuk ginjal, boleh rawat penyakit. So, minumlah air kosong selalu untuk badan yang sihat ^_^

Sekian, Salaam~

28 comments:

  1. Memang banyak khasiat air kosong kan? Adam kat rumah pun suka minum air kosong bebanyak berbanding air berperisa/manis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. samelah. akak pun dlm sehari pernah tk minum air manis langsung ^^

      Delete
  2. Eh, normal laa minum air satu botol besar. Kulit memang akan cantik kalau kite asyik minum air kosong. Cube tgk org cina, rajin minum air kosong. Kan kan?

    ReplyDelete
  3. air kosong memang sedap ,, lagi best yang sejuk ,, alangkah nikmatnya hidup ,, :D

    ReplyDelete
  4. sky juice pun sky juice lah.. time dahaga teramat sangat tuh, sky juice ni lah yang sedap dinikmati depend air lain ^^

    ReplyDelete
  5. wuuyooo~ mazni makan collagen. untunglaaahh~ hahahaha. air kosong sedap gila weh. rasa dia manis even tak letak gula :3

    ReplyDelete
  6. lia pon suke jugaklah air kosong.. sejak duk asrama. tpi air manis ttp suke. heeheee

    ReplyDelete
  7. kalau nak kurus...setiap 25 kilo berat badan kita kena minum 1 liter air...kalau berat 50 kilo...kena double laa :)

    ReplyDelete
  8. kalau kat sekolah selalu minum air kosong tapi bila waktu cuti ni asyik duk kat rumah je selalu lupa nak minum, lol hahaha

    ReplyDelete
  9. Air kosong ni memang sedap, manis je tapi Fisha selalu lupa nak minum ._.

    ReplyDelete
  10. hehe memang sky juice ni boleh mencantikkan wajah. jadi good info mazni hehe. akak jenis mlas nk minum air masak. ni bru sedar balik haaha.

    ReplyDelete
  11. betul2..air kosong mmg bagus...sy sndri pun try amalkan 2 lit air kosong sehari..kesannya mmg kulit lbh moist

    ReplyDelete
  12. owhhh sky juice tuh air masak eik? (blurrr ni TT^TT)
    tapi kalau panggil sky juice nampak grand skit kan? ahahahaha XD

    betul2 slalu dgar org cakap cemtulah.. minum air masak bebanyk baru cantik tapi tak sanggup mnum banyak2 dah sbb asyik nak terkucir ja TT^TT (senonoh dak pakai ayat terkucir?) @__@'
    ahaha

    ReplyDelete
  13. minum banyak air memang elok ^_^

    ReplyDelete
  14. Betul tu , ekin pun ada ambil kolagen then kena minum air banyak banyak .. dari tak suka tiba tiba jadi suka dengan air kosong

    ReplyDelete
  15. bila tak minum air kosong, muak ajdi pucat lesu semacam T__T

    ReplyDelete
  16. air kosong mmg baik utk kesihatan tp entah lah, tak tau kenapa sy ni liat sgt kalau nk minum air kosong.. adehhhh...

    ReplyDelete
  17. waaa! bagus lah minum air sky juice..banyak benefits

    ReplyDelete
  18. wuwuwuw thanks share sweety ^^

    ReplyDelete
  19. betul2.. tapi, tu la.. kembung perut nya haa..

    ReplyDelete
  20. Akak pun paksa diri minum air banyak-banyak suapaya toksin senang keluar dan cepat kenyang. Tapi, memang asyik nak buang air je la. Lagi-lagi masa winter.

    ReplyDelete
  21. kalau Alan penat jogging sky juice jugak Alan cari walaupun tak minum sangat :P

    ReplyDelete
  22. dekat rumah 3 liter air akak minum dekat u ni dh kurang :(

    ReplyDelete
  23. Akak tengah nak try jug minum air kosong ni. Tapi tula kat rumah asyik ada air manis je. Air ni pun dilupakan. Haha. Haih tunggu sambung belajar ni nak kurus. ekeke

    ReplyDelete
  24. Owh betul banyak dengar benda2 menarik tentang minum air kosong ni, tetapi nak amalkan tu yang susah sangat >.<

    ReplyDelete
  25. hihihi qila suka air kosong!!! <3
    Errrr...
    (kadang kadang) hiks

    ReplyDelete

Nak komen apa? silakan~