19 Apr 2014

Barang dah sampai rumah!


Assalamualaikum

Minggu lepas kakak ai pegi Korea. Alang-alang dah ada peluang, apa kata kita suruh je depa belikan barang. Inilah namanya keluarga, saling tolong-menolong xD

Ada banyak benda yang aku nak dari sana. Aku minta 4 benda, tapi dapat 2 je :( Mak kata bersyukurlah, dari tak dapat langsung. Sebab kakak aku pun busy jugak nak carikan barang-barang untuk kawan dia, lecturer, untuk diri sendiri. Tambah pulak kitorang order macam-macam. Manalah nak sempat~
le' skinfood

Skinfood. Kalau pegi sana sumpah kena beli skinfood. Walaupun kat Malaysia ada, tapi kat sana lagi murah sikit sebab skinfood ni diorang punya product. Penuh 2 beg plastik dengan skinfood tau u'olls. Abang ai pun order jugak xD skinfood ni memang best. Kebanyakan bahan yang digunakan dari tumbuh-tumbuhan dan buah. Memang natural habislah~ Act, aku mintak pencuci muka ni satu je, tapi kakak aku rajin pegi beli sampai 2. Yang orange tengah-tengah tu dia bagi kitorang free. Nanti tak payah susah-susah nak beli pencuci muka baru kalau dah habis. Cukup dah stock pencuci muka untuk 2 tahun. Dapat free gift dari skinfood pulak tu :D

 
le' free gift
le' shoes

Kasut ni yang paling aku sayang! Aku ni miskin kasut. Kasut jalan-jalan pun ada satu je. Kasut sukan haprak takde. Aku mintak kakak aku belikan 2 kasut, tapi dia sempat beli kasut sukan je, kasut corak bunga tak sempat. Mula-mula dapat kasut ni aku kata warna kasut ni huduh. Lama-lama tengok okay jugak. Terlampau memilih aku ni. At least dapat jugak kasut sukan. Nak sukan nanti bolehlah guna kasut ni untuk lumba lari :p
le' kerongsang. Kakak bagi free untuk semua

Barang terakhir yang aku mintak kakak aku belikan sebenarnya sweater macam gambar ni, tapi tak jumpa jugak. Kat sini pun ada jual, cuma yang aku selalu nampak dia jual kat online shop je. Kat kedai atau butik pakaian jarang pulak nampak. Hmm T_T 

Disebabkan tak jumpa baju, kakak aku belikan stokin je. Adakah sama di antara baju dan stokin? hahaha. Stokin pun stokin lah~
le' socks. Nasib baik comel.

Terima kasih kaklong kakngah!

35 comments:

  1. Hahaha..sila bersyukur okay? Ihiksss... ;)

    ReplyDelete
  2. comel nyaaaa!! akk bagi la satu! xD

    ReplyDelete
  3. wah wahhh.. bestnyaa dia. hehe.. bila iols nak pegi korea pulak. everything is cute lahh. suka kasut tu.. comel sngtt ^^

    ReplyDelete
  4. waa , pencuci muka tu nampak berkesan , hoho , dkt mlaysia , dekat mna ad jual , x nmpk pung , nak beli jugak .

    ReplyDelete
  5. wah.. syoknye.. cntik la ksut sukan tu :) stokin super duper comel.. :)

    ReplyDelete
  6. Comelnya semua barang tu. Selalu dengar kalau pergi Korea, orang selalu borong skin care products.

    ReplyDelete
  7. untung lerr :) boleh buat giveaway. cewahh.

    ReplyDelete
  8. waa! product korea blake comell2. :))

    ReplyDelete
  9. Wah syoknya beli barang dekat korea.. Hee stokin tu comel sesangat.. :D

    ReplyDelete
  10. wahhh best la awak hehe. dapat gak merasa barang fresh from korea. jeles gilaaa >.<

    btw comel je stokin tu ihik :)

    ReplyDelete
  11. wah seronoknya hadiah dari korea. sweater tu kt instagram mmg byk awak. kalau butik walk in dekat butik tu ada awak tp yg selalu kedai chinese ada mcm tiesto ^_^

    ReplyDelete
  12. Stoking tu comel sesangat lah . Kasut sukan lawa ape , kita pun takde kasut sukan jugak , haha .

    ReplyDelete
  13. bestnya. skinfood dekat sini memang quite expensive kan. how cute tht socks. nak jugak. haha.

    ReplyDelete
  14. hahaha. bestnyee. comella stokin tu. suke sgt kumpul stokin mcm tu byk2. xD

    ReplyDelete
  15. bestnyaaaaa.. jeles kita tgok skinfood dia

    ReplyDelete
  16. wahh banyaknya...bestnya dan cute

    ReplyDelete
  17. semuanya comel. terutamanya kasut dan stokin tu. aiyoyo.... bestlah kan.

    ReplyDelete
  18. Mcm mak ckp, nasib baik ada drpd xde.

    ReplyDelete
  19. besh nya dapat brg dari korea.. akak kalo barang2 kosmetik korea ni suka beli online ja sebab murah gila!

    ReplyDelete
  20. cecomel sangat kasut awrrrr :))

    ReplyDelete
  21. yaaa Allah.. kenapalah semua barang tu comel2 semua..
    rasa macam nak menjerit je, comel gilaaahh..
    kasut tu ohsem, brooch tu cantik, stokin tu kawaii.. XDDD

    ReplyDelete
  22. ok ke pencuci muka tu?byknnyaa dpt ole2 dr korea...hehe

    ReplyDelete
  23. Omgeee kita samalah dear. Kasut jalan satu jer pastu kasut sukan haprak takda T.T Nak kasut sukan jugak senannya >.<

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikum.... Menarik skinfood ini.....

    ReplyDelete
  25. alhamdulillah
    eh kasut tu sekarang tengah trending ok hihihihi.
    ok lah semua yg mazni dapat heee~
    free gift tu passing ah satu heheheeh <3333

    ReplyDelete
  26. Best gila oh Mazni! Untungnya kakak dapat gi Korea. Nak pergi jugakkk

    ReplyDelete
  27. tungnyaaaa, stokin pun omey omey

    ReplyDelete

Nak komen apa? silakan~