7 Mar 2014

Ketinggian


Assalamualaikum dan salam jumaat yang penuh barakah
Ramai kawan aku selalu cakap aku ni tinggi. Muehehe tinggi? Oh terima kasihh~ bangga i tau. Tapi hakikatnya, aku takdelah tinggi mana. Itu bagi akulah. Kau tau tak dah 2 tahun tinggi aku ni tak naik-naik? Geram okay geram. Oh ya, ada yang tertanya-tanya ke tinggi aku ni berapa? Ok, tinggi aku 157 cm jerr. Nak bandingkan dengan dengan Woo Bin tu, bagai langit dengan bumi. Tinggi dia 188 cm. Kalau aku berdiri sebelah dia rasanya takat bahu pun belum lepas lagi, aishh.

Actually, aku ni jeles dengan orang yang lebih tinggi dari aku. Terutama bila orang tu lebih muda dari aku. Kat sekolah ramai benor junior yang tinggi-tinggi. Please jangan nak jadi tinggi sangat adik-adik sekalian xD Kalau yang tinggi tu kawan yang sebaya dengan aku boleh diterima lagi, tapi kalau ketinggian aku kalah kepada junior sendiri rasa macam tercabar pulak maruah ni, HAHAHA! Nampak tak betapa dengkinya disitu? K gurau je. Lantak koranglah nak jadi tinggi ke apa. Dah memang rezeki masing-masing dikurniakan ketinggian yang tinggi kan. hehe :p

And one more thing yang semua orang pernah perasan, masa form 1, form 2 dulu kita tengok bebudak lelaki semua kecik-kecik, pendek je. Tapi dah naik form 4, form 5 dah macam galah dah tingginya. Korang telan tiang jenama apa sampai jadi tinggi macam tu sekali?

Aku ada sorang kawan ni, masa form 2 dia lagi rendah dari aku. Kalau orang suruh describe ciri-ciri dia, ayat 'rendah' tu mesti ada. Tapi dah naik form 5 ni, aku tengok tinggi aku paras hidung dia je. Ni memang perubahan yang mendadak sangat dah ni. Cepat betul budak lelaki tinggi. Untungnya~

Walaupun aku rasa aku dah takleh nak jadi tinggi, tapi aku berharap sangat tinggi ni naik jugak sampai 160 cm. InsyaAllah, hehe

Sekian Assalamualaikum

{ esok road run. Doakan aku dapat nombor }


24 comments:

  1. lelaki memang camtu,masa sekolah rendah tu diorang rendah sangat..hahaa
    tapi bila dah naik sekolah menengah...habis semua tinggi2..

    ReplyDelete
  2. tinggi saya 155 cm... wahaha....tapi kat sekolah ramai lagi kawan2 form 1 yg lain lagi tinggi drpd saya,hahaa...

    budak laki memang cepat tinggi kan? haish~ masa sekolah rendah diorang rendah je,masa sekolah menengah... haa,tinggi menggalah,hmm... diorang makan tiang jenama longman kot :p

    semoga ketinggian akak meningkat jadi 160 cm,hehee ;DD

    ReplyDelete
  3. haha Sama laa.. at least nak la jugk tinggi ala-ala retis korea tuh. 160cm++ above. Tertanye jugk, apa kehel yang diorang mkn sampai tinggi mcm tuh, =='

    ReplyDelete
  4. akak dulu masa sekolah menengah orang selalu panggil akak kecik, sbb tu la smpai skrg msh tak besar2 lg.. nak tinggi jugakkk..huhuhuh..

    ReplyDelete
  5. tinggi adik sama dengan akak.. akak pun 157cm juga.. adik boleh tinggi lagi tu..

    ReplyDelete
  6. tinggi lisa 163cm :p, tapi tetap pendek di mata budak lelaki, alahai, tinggi benor, kene langgut, haha

    ReplyDelete
  7. Rasanya awak boleh tinggi lagi tu. Jangan sedih sangat. Saya dah tak boleh tinggi. Rasanya tinggi saya 158cm. Berdiri sebelah mat salleh dekat sini, mesti rendah sejengkal dari bahu diaorang T___T

    Ada sekali tu saya pergi gym, lalu sebelah orang yang main basketball, tinggi saya paras siku diaorang je T_____________T

    ReplyDelete
  8. tinggi la tu!! same height with me... isk.. xleh jadi ni.. huhuhu..

    ReplyDelete
  9. Budak lelaki memang cepat tinggi. Kadang2 tengok dorang macam rendah ja tapi bila berdiri sebelah dorang lagi tinggi. Macam sedih ja kens. Saya pun setahun naik 1cm ja. Apa keheynya orang nak jugak tinggi! Kihkihkih!! Kena telan calcium satu tong agaknya! >_<

    ReplyDelete
  10. akak tinggi lagi. muehehe. 160 cm. insyaAllah nnti makin tinggi la tu.

    ReplyDelete
  11. Segalanya anugerah yang Allah bagi kat kita. Bersyukurlah dengan segala keadaan diri yang telah ditetapkan oleh-Nya.

    ReplyDelete
  12. akak pun tinggi kalau bersama geng. tapi... kalau lintas sebelah junior.. pendek T_T 156cm.. mazni lagi tinggi T_T btw, gudluck road run =D hehe chaiyoookkk!!

    ReplyDelete
  13. Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  14. Haha, adik akak pun baru darjah 6. Tp dia dah semakin tinggi. Awk 160 cm kira ok la tuh.

    ReplyDelete
  15. mazni 157cm? laaa farah 156cm xD

    ReplyDelete
  16. saya rendah 2cm drp awak tau,,haha
    tinggi la tu :D :D

    ReplyDelete
  17. percaya x tinggi akak xnaik sejak drjah 6. btw tggi kita lebih kurg :)

    ReplyDelete
  18. inshaallah dapat nombor :p
    hihihi. qila pun terasa diri ini tinggi tapi... </3
    takpun hahahahhaa. Wah wah betul gilaaaa.
    Lelaki cepat gila tinggi ugh rasa nak tampor je diorang kepala tinggi sangat ahahhaha

    ReplyDelete
  19. Tinggi saya 161 cm...kalau sekolah saya form 1 dan form2 kebanyakannya kecil-kecil macam sek. rendah lagi. Perangai dari luaran pun tengok macam baik2 je.. :3

    ReplyDelete
  20. oke ape kalao rendah . . cute what :) kecik molek je . . hehehe :p

    ReplyDelete
  21. Tinggi la tu. Bersyukur apa yg Allah kurniakan.
    Akak rendah jer...147cm, tapi dapat hubby yg tinggi 185cm...
    Huhuhuh....

    ReplyDelete
  22. Kita 156cm je mazni . Nak 160 ke atas . area 165 , tak nak lebih dari tu , nanti ada orang offer jadi model , muahahaha

    ReplyDelete
  23. tinggi aku 187-186cm je umur dh 17 hmm...agak2 boleh tinggi lagi ?

    ReplyDelete
  24. Aah budak tinggi cepat betul tinggi dia. Jeles!
    Akak ni dah sampai limit tinggi dia sampai 157 cm je.
    Dedulu orang selalu cakap, kalau nak tinggi kena lompat selalu.
    Tapi... nyata ia dusta belaka. Hahaha

    ReplyDelete

Nak komen apa? silakan~