29 Dec 2015

Tahun ini...


Assalamualaikum

Sebab sekarang ni dah penghujung tahun 2015.. So aku rasa macam nak buat appreciation post untuk tahun 2015 ni, huahuahua. Maaflah kalau blog sedikit berhabuk. Eh bukan sikit, memang dah banyak berhabuk punn. Aku bukak je blog ni untuk blogwalking blog orang, tapi nak publish entry kat blog sendiri tu takde idea dan malas :p #bloggerpemalas

2015 nilah tahun yang membawa aku ke alam baru. Ewahh, kemain kau alam baru~ Yelah, sebelum ni kita dah sekolah berbelas-belas tahun, so rasa lain sikitla kan bila masuk je tahun 2015 ni dah takde pegi sekolah macam dulu dah, haha. *sebenarnya tengah rindu sekolah T__T*

Bagi aku, tahun ni kira best jugaklah. Best untuk diri aku, bukan best untuk ekonomi negara. Yang tu semua orang pun tau macam mana kan *smirk*

Of course aku banyak belajar pasal persekitaran baru sepanjang tahun ni. Daripada masa aku start buat kerja sambilan tu, sampailah aku dah masuk belajar, berkawan dengan orang yang berlainan negeri, hidup berdikari. Those moments are soo precious~

Kronologi 2015. (kah!)

January-february
Tahap kesedihan yang melampau dimana airmata banyak mengalir pada ketika ini, haha. 1, takleh terima aku dah habis sekolah(lol). 2, asyik buat silap time kat tempat kerja pastu kena marah ngan bos. 3, rasa diri tak guna. 4, risau dengan result SPM.

Aku pun taktau asal 2 bulan pertama ni aku down teruk gila. Tahap teruk dia tu sampai rasa takleh nampak masa depan do. hahaha T__T

March-may
Telah mendapat sinar kebahagiaan dan sambung kerja balik :p
gambar takde motif :p

June-october (time tengah ada life)
-Dah start belajar
-Berjaya hidup berdikari
-Dapat kenal dengan kawan2 baru dari macam2 pelosok negeri
-Jadi friendly sikitlaa~
-Dah reti berfesyen sikit. Dulu style macam makcik makcik, lol
-Busy macam PM dan stress memanjang sebab siapkan assignment

November (time tengah takde life)
Sedang menjalani proses pereputan yg berleluasa sebab cuti sem

Disember
Dah masuk sem baru, dah pindah tempat baru!
Dan penghujung tahun 2015 ni agak sedih sikit.. For sure, it reminds me of death :'( al-fatihah buat arwah ummi..(pengasuh drp kecik @ jiran)

Terima kasih 2015! :)
Thanks for reading!


45 comments:

  1. assalam mazni,

    setiap manusia mempunyai kisahnya yang tersendiri untuk tahun ni, semua perasaan bercampur gaul, ada sedih, gembira dan sebagainya. itulah warna kehidupan :')

    semoga mazni tabah dalam mengharungi apa jua rintangan dan halangan hidup untuk terus maju di dunia dan akhirat. in shaa Allah.

    wassalam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam,

      ye betul tu. tapi tak sangka jugalah pengakhiran 2015 ni yg paling sedih :'(

      InsyaAllah. terima kasih tomo :)

      Delete
    2. holla mazni ^^ have a great year ahead . muah muah

      Delete
  2. Really hope 2016 will be much better than 2015 InshaAllah Ameen ,and the important thing is rajin update blog hahaha #TeamBloggerPemalas lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin, InsyaAllah!
      haha ye betul tu :p harap 2016 lebih rajin sikitla update blog ni kan. huhu

      Delete
  3. Looks like you have a fairly good year in 2015. May your 2016 will be better, insya Allah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes, it is! look forward for 2016. InsyaAllah :D

      Delete
  4. Ala kak mazni kira okey lagi sebab still puluh2 update entry. Saya memang parah punya sikit. Belasan ja.. T.T Rasa geram pulak tengok entry tak banyak kat blog. Huhu...

    Apa2pun moga2 kehidupan tahun 2016 kita akan menjadi lebih baik untuk kita semua. Amin.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha takpe nina, busy dgn hal sekolah kan. at least entry nina semua banyak bagi manfaat pada readers. tak macam akak ni, asik merapu je xD

      Aminn :)

      Delete
  5. Semoga 2016 ni dipermudahkan lagi semua urusan, dimurahkan rezeki & sentiasa cemerlang :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah. harapkan yg terbaik utk tahun baru ^^

      Delete
  6. Holla Mazni...first dikesempatan ni saya ucapka takziah dan tahniah diatas semua kronologi 2015 cik mazni...
    apa2 pun yg hidup terus hidup dgn sehidup-hidupnya...
    ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi kak sofie. terima kasih :)
      ya, betul tu. jangan putus asa

      Delete
  7. part dah reti berfesyen sikit tu kita sama! lol. mungkin sebab mak dengan kakak banyak sponsor baju + tudung cantik2 huhuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakak saya yg rajin sponsor baju dgn tudung :p jimat sikit duit hehe

      Delete
  8. Sepanjang tahun ni banyak yg dah berlaku. Happy dan sedih. Apa yg penting kita amik pengajaran dr semua tuu. In shaa Allah. :')

    ReplyDelete
  9. Sabar lah, smga 2016 lebih baik dari tahun ni! XD

    ReplyDelete
  10. 2015 ni pun banyak fasa dalam hidup akak yg berubah..hahaha...semoga 2016 lebih bermakna buat kita :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. setiap tahun kite akan berubah, hehe. selamat tahun baru kak sally! :)

      Delete
  11. Hehehheheehe mcm mcm benda gak kan jadi tahun ni hihu

    ReplyDelete
  12. sy pon tetiba nak berfesyen juga, dulu relax je pakai tudung instant bertahun2, tapi sekarang tetiba mengada nak pakai shawl pulak, lol. Tahun ni unik sikit untuk batch '97 sebab kena hadap banyak benda baru dan jadi lebih dewasa. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayy betul tu! up to date dgn fesyenlah katekan~ :p

      Delete
  13. Pelbagai suka dan duka yang dilalui pasti akan membuatkan diri menjadi lebih matang.. semoga terus bersemangat di tahun baru 2016..

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. happy new year gak peah gangster! :p hihi

      Delete
  15. Semoga 2016 akan jadi tahun yang lebih baik buat kita semua.. Selamat tahun baru.. MD singgah follow sini.. =)

    ReplyDelete
  16. InsyaAllah. terima kasih!
    selamat tahun baru MD! :D

    ReplyDelete
  17. Selamat hadapi tahun 2016 hari pertama hari ini ,,moga ceria

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih! selamat tahun baru juga :D

      Delete
  18. To me 2015 is the best year so far , It's not perfect but 2015 are the year to gain more experience , now 2016 ! I want to do it even more but I need to add a "sugar" sweet memories , I should fine a girl after I was graduate in february this year . Yahoo !! . Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah, same as mine too :D 2015 is a really good year for me bcs i've got a lot of experience and those sweet memories that cannot be forgotten! :D HAHAHAHAHA! hope you'll fine your fav girl soon ;p goodluck and wish you all the best for your graduation!

      Delete
  19. InsyaAllah 2016 ni lebih baik dari 2015. semoga segala urusan/kesulitan sentiasa dipermudah. Happy New year Mazni ^^

    ReplyDelete
  20. Assalamulaikum.
    Selamat tahun baru. Semoga sentiasa kuat menjalani pelbagai ujian dari Allah swt :) take care.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam
      terima kasih, awak pun! :D
      selamat tahun baru juga!

      Delete
  21. moga hari-hari yang mendatang baik-baik sahaja. salam sayang untuk mazni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak zakiraaaa lamanya tak nampak!
      salam sayang balik :D

      Delete
  22. Mudah-mudahan 2016 lebih indah, lebih happening buat Mazni :)

    ReplyDelete
  23. dah pandai berfesyen katanya ahaksss

    ReplyDelete
  24. kenapa akak rasa macam akak da singgah sini eh before ? da wish da happy new year..
    belom eh ?

    ok marilah akak wish.. Happy New Year !! belajar rajin2..

    ReplyDelete
  25. Moga tahun 2016 nie tahun yang cemerlang k ^-^

    ReplyDelete

Nak komen apa? silakan~