5 Sep 2014

4 Inspirasi Gaya Selendang Sugarscarf


Assalalamualaikum


Harini nak buat review pasal tudung sikit. hehehe 

Tudung jenis apa yang korang suka pakai? Adakah tudung sarung yang simple atau selendang yang menawan? Kalau korang jenis yang  lebih suka pakai selendang, mari kita perkenalkan jenama tudung Sugarscarf yang tengah popular sekarang!

Mungkin ada yang belum pernah dengar lagi tentang jenama Sugarscarf ni. Meh kita kongsi sikit info tentang jenama ni. Sugarscarf merupakan salah sebuah jenama pengeluar tudung yang telah ditubuhkan sejak  tahun 2008 dengan menampilkan pelbagai koleksi tudung dan pakaian Muslimah yang cantik dan berpatutan.

Untuk anda-anda yang lebih suka pakai selendang berbanding jenis-jenis tudung yang lain, ada banyak style yang anda boleh gayakan. Jom kita tengok style macam mana yang boleh  digayakan dengan menggunakan shawl daripada Sugarscarf ini. :)

STYLE 1
Jane Shimmer Ala Crepe Shawl

STYLE 2
Jane Shimmer Ala Crepe Shawl

STYLE 3
Jane Shimmer Ala Crepe Shawl

STYLE 4
Jane Shimmer Ala Crepe Shawl

Nampak cantik je kan?

Supaya tak nampak jarang, silalah pakai inner atau anak tudung dulu. Kemaskan juga lilitan selendang tadi guna jarum peniti macam yang  biasa kita lihat. Kemudian, bolehlah lilit selendang tersebut ikut style yang anda nak! Simple je caranya. Dah pakai nanti pun hasilnya cantik dan memuaskan.

Untuk pengetahuan anda, koleksi selendang daripada Sugarscarf  ini pun boleh dijumpai dari laman web ZALORA Malaysia dengan tawaran harga yang berpatutan. Apa yang paling best, perkhidmatan penghantaran yang ditawarkan oleh ZALORA adalah secara PERCUMA ke rumah anda! Lagi jimat! ^_^

Sekian, salaam~


13 comments:

  1. tak reti la pakai shawl ni pin tudung pun takdak sedih betul T.T

    saya cuma reti pakai tudung syria ja tu pun warna hitam T.T

    ReplyDelete
  2. Macam-macam jenis tudung sekarang ni eh

    ReplyDelete
  3. Ana selesa style 4 je. Hehe. Yg penting shawl tu mesti labuh sikit.

    ReplyDelete
  4. gaya no1 dengan 4 tu cantik.
    dah survey sikit tadi. mak aihh hargaya pun cantik... o.o
    TT^TT

    ReplyDelete
  5. rambang mata nak pilih shawl kat zalora..

    ReplyDelete
  6. Comel jer =D tapi... nie kalau bawak gi konvoi... hurm.. terbang lah kau .. haha

    ReplyDelete
  7. owh owh harga tak mampu beli utk unemployed person like me ahahaha...
    berlilit2 sekarang nih.. pening nak try ahahaha..
    suka tudung sarung je ahaha XD
    kalau gi jalan2.. rasa susah, nak kena amik wuduk pastu kite kene lilit2.. :3
    ambil masa :D
    alamak banyak complaint lak sorii XDD hehehehe..

    ReplyDelete
  8. suke semua style pakai selendang tu...

    ReplyDelete
  9. Muka model macam angelina Jolie ohh hahahha. Kak Nad suka gaya ke3! Hehe

    ReplyDelete
  10. kalo tgk kat sugarscarf ni mmg lawa2 semuanya hehehe

    ReplyDelete
  11. Style tu rasanya boleh dipelbagaikan lagi. Tapi yang dipaparkan tu memang menarik ^_^

    ReplyDelete
  12. wahhh canteknya modell dia... :D macam omputeh yer...

    ReplyDelete

Nak komen apa? silakan~