11 Jul 2014

Palestine


Assalamualaikum
Biar gambar berbicara. Allahu, bergenang air mata tengok gambar-gambar kekejaman israel ni. Paling sedih bila tengok gambar perempuan tua yang baru je nak berbuka puasa tapi rumahnya dibom. Mesti korang pun dah tengok gambar tu kan? :'((
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink

it's time for.... FIGHTS BACK

Embedded image permalink
"Al-Qassam brigade responds to Israeli aggression by lighting up sky with rockets and promises to avenge martyrs"
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Komando Al-Qassam berjaya membunuh 7 tentera zionis.

Semoga berjaya Brigade al-Qassam! Kita tengok perjuangan hamas kini lebih hebat berbanding dulu. Buktinya, orang israel pun berlari lintang pukang sebab takut dengan serangan balas hamas. Ada yang sampai mengalami kemurungan sebab takut dengan roket yang dihantar oleh tentera Hamas. Boleh tengok video atau gambar kat facebook/twitter.

READ MORE ABOUT BRIGADE IZZUDDIN AL-QASSAM

Last but not least. Pleaselah BOIKOT product israel terutama mcD. Aku dah hampir 2 tahun boikot mcD ok je takde masalah pun. Tak susah pun nak boikot. Bila lama tak makan kita terbiasalah.
Dahlah tanak pergi berjihad, lagi nak support product israel. -farah khairuddin-
Ingat ye, boikot bukan bermusim. Cubalah sedaya supaya boikot sampai bila-bila, InsyaAllah. Dan tolong jangan cakap "fb, twitter, blog pun sepatutnya kena diboikot jugak.." i'm sick of this. Dah ramai dah orang beri jawapan yang sama tentang kenyataan ni :)

Assalamualaikum.

21 comments:

  1. Jom kite doakan mereka. Semoga nama2 mereka tersimpan dalam sejarah islam. :) mereka gigih pertahankan masjidil aqsa.

    ReplyDelete
  2. Allah sentiasa melindungi mereka

    ReplyDelete
  3. ya allah, sedih tengok nasib diyorang kat sana :'(

    save gaza ♥

    ReplyDelete
  4. Semoga Allah sentiasa melindungi rakyat Palestin
    amin

    ReplyDelete
  5. Saya kenkdg rasa geramm tau. Lagi2 kalau kat US, media dia, putar belit cerita, Israel yang ditindas apa semua. Ya Allah, bilakah ujian ini akan berakhir...

    ReplyDelete
  6. Semoga Allah sentiasa melindungi Palestina.

    ReplyDelete
  7. sama2 kita doakan seluruh isi Palestine, saudara2 seislam kita di Gaza.

    ReplyDelete
  8. allah..beratnya dugaan mereka

    ReplyDelete
  9. Bersama la kita berdoa agar rakyat Palestine dilindungi dari kekejaman zionis...

    ReplyDelete
  10. Sedih sangat bila baca news pasal Palestine ni. Nak tengok gambar dia lagi tak sanggup T___T

    ReplyDelete
  11. sedih bila dengar berita tentang mereka di sana. Moga Allah swt sentiasa lindungi mereka

    ReplyDelete
  12. allah. hari-hari mesti nak ikut perkembangan dkt gaza ni.mesti!
    rasa macam ya alllah, kenapalah kejam sangat israel ni. takde langsung ke rasa simpati dalam hati diorg. sedih! :(
    moga allah sentiasa melindungi mereka. pray for gaza!

    ReplyDelete
  13. kesian sgt tengok keadaan kanak2 dkat sana .
    teringin sgt nak tengok israel hancur !

    ReplyDelete
  14. paling derita nak tinggalkan...hmm...tapi demi agama..gagahkan jugak :')

    ReplyDelete
  15. Ya Allah sedihnya tengok muka kanak kanak tu. Semoga dipermudahkan Brigade al Qassam :) #PrayForGaza

    ReplyDelete
  16. sampai satu tahap, akak tak sanggup nak skroll fb sebab rasa sedih sgt tengok keadaan mereka :'(

    ReplyDelete
  17. doa yg berterusan untuk mereka di Gaza..

    ReplyDelete
  18. allahu.. tersentak hati tgk. prayforgaza.

    ReplyDelete

Nak komen apa? silakan~