1 May 2014

Wasabi


Assalamualaikum
Wasssaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaabii!
*petikan daripada  TheAnnoying Orange*

Setiap kali kalau beli sushi wasabi tu mesti ada terselit di celah-celah sushi yang comel tu. Tapi selalunya aku buang je wasabi tu, makan sushi cicah kicap je.

Pernah makan wasabi yang warna hijau tu? Orang kata wasabi ni pedas. Kaklong aku makan pun sampai berair mata dengan hidung dia. Aku makan pun... pehh berangin rasa dia. Tu baru cicah sikit, kalau cicah banyak boleh terkeluar air mata. 

Ini dia pokok wasabi,

ini rupa wasabi setelah diproses,

ini pulak aiskrim dan kitkat wasabi. eeee.. haha,
 

Last, ini video wasabi. Kelakar gila! Wasssaaaaaaaaaaabiiii! xD
Hiatus for exam. bye
sekian, salaam~ 

36 comments:

  1. tak pernah rasa lagi wasabi.. hmm tak pe kut tak berminat ahaha

    ReplyDelete
  2. ada jugak aiskrim wasabi??!

    eeiii,bayar pun belum tentu akak makan,hahaha XD

    ReplyDelete
  3. oooh wasabi datang dari pokok ke..i thought some kind of green pepper ke chilli ke hehe..ada pokok nye sendiri rupa nya..nice sharing ^^

    ReplyDelete
  4. Wasabi tak sedap. Dia berangin. Paling tak suka kalau sushi akak berlaga dengan wasabi.

    ReplyDelete
  5. Wasabi... Zumal tak pernah try lagi :))

    ReplyDelete
  6. wasabi tk pernah makan but sushi pernah kut, wasabi pedas pun tahu dari mulut orang lain haha ade video wasabi? funny lol.

    ReplyDelete
  7. Lol dulu masa first time makan wasabi, cicah dengan sushi macam cicah sambal. Selamba je amik banyak-banyak lepas tu bila makan, terus rasa macam nak meletup kepala. (First time la katakan) Pastu tobat tak nak makan wasabi T^T

    ReplyDelete
  8. tak pernah jumpa lagi wasabi sebab tak pernah makan sushi. sobsob. teringin nak cuba.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom pekena sushi! Best2. Yang penting halal..hehe

      Delete
  9. wasaaabbbiiiiiii. annoying orange hahahaha
    tak penah rasa =.=

    ReplyDelete
  10. wahhh kalau makan sushi bestlah.. ice creamm memang tak makan kalau jual

    ReplyDelete
  11. kitkat wasabi, ohgosssh, haha

    ReplyDelete
  12. pernah tercicah wasabi. en up, keluarkan dari mulut then buang sbb tak tahan ngeee !

    ReplyDelete
  13. tak suke wasabi..ecah pon selalu makan dengan kicap die jer..wekk..penah nak try sekali..bau die macam binatang kecik warna hitam yg busuk tu..muntah terus..alahaiii..menyengat kat lidah..

    ReplyDelete
  14. yang hati kental je boleh makan wasabi...yg annoying orange tu akak dah tgk lama dah...dan dia mmg la tersangat annoying!

    ReplyDelete
  15. ANNNOYING ORANGE!!!!
    HAHAHAHAHAHAHHHAAH
    wasabiiii qila pernah try sekali je hahahhhaaha berangin sakit hidung tapi untuk beberapa saat je lah pedas dia. pastu tak dah hahhahahahaaahahaaha

    ReplyDelete
  16. best of luck for your upcoming exam x

    ReplyDelete
  17. kitkat wasabi pun ada hahahaha

    ReplyDelete
  18. Wow.! seriously? kit kat wasabi? hmm....

    ReplyDelete
  19. tak suka wasabi tapi video annoying orange tu lawak la.. wasssaaaaabeeeyyy... hahaha..

    ReplyDelete
  20. walaupun wasabi tu pedas,, selalu gak 'sengaja' makan shushi dengan benda tu ,, agak agak apa rasa aiskrim dengan kit kat perisa wasabi tu yer ? ....

    actually ada satu my friend ni nama dia Gobi tapi orang selalu tersasul panggil dia Wasabi ,, #sajanakKasiTahu :D

    #blogwalking

    ReplyDelete
  21. Huhu.Adam tak pernah try sushi lagi Tsk T^T tapi yang video wassabi tu memang terbaik lawak.HAHAHA.Wasszaaaabii !

    ReplyDelete
  22. pedas tu tak.. tapi menyengat... sampai naik ke atas kepala.. memang kick! hehehe...

    ReplyDelete
  23. ais krim wasabi ?? oh my ada ka org yang beli? kak pon xsuka wasabi.. tak sedapp. baik cabai kita terbaik

    ReplyDelete
  24. video tu serious kelakar.. wasabiiiiii.......... hahaha..
    acanelah orang makan aiskrim dengan kit kat wasabi tu
    werrrr.. :OO

    ReplyDelete
  25. goodluck for exam sayang =) akak pun ada exam .. huhu selamat berjihad !

    ReplyDelete
  26. akak so far tak pernah try...dan tak rasa nak try...huhuhuhu

    tak berapa berminat dengan makanan sebegitu..

    ReplyDelete
  27. Pedas pedas kan wasabi ni? Kak Nad tak makan sushi oh T.T Hihi tak sukaaa but I dont know why

    ReplyDelete
  28. tak pernah makan lagi makan wasabi ne..

    ReplyDelete
  29. Huhu..tidaklah menhan mkn wasabi ni..mmg rasa nk blasah org tetba je klu mkn dia..pastu berair mata,hidung..huhu

    ReplyDelete
  30. tak pernah rasa lg... tp dr apa yang kawan wan kta benda ni memang pedas gila...ahahaha

    ReplyDelete
  31. hahaha. pokok wasabi menakotkannnnn xD

    ReplyDelete
  32. olo.tak suka sushi..eh tetiba kan:)

    ReplyDelete
  33. memey pedas. pernah merasa. hahahahaha. gila lah ice cream wasabi cemana rasa =o

    ReplyDelete

Nak komen apa? silakan~