29 Mar 2014

Makin aku takut, makin kau datang


Assalamualaikum
Embedded image permalink
cr pic kat twitter Kak Fadhi

I loikee kucing tapi ada juga kawan aku yang tak suka kucing. Satu, sebab ada masalah penyakit. Ok alasan dia boleh pakai. Tapi yang takut secara semulajadi tu aku musykil sikit. Aku pernah tanya orang yang takut kucing ni, then dia jawab..

Aku : Kenapa kau takut ngan kucing eh? Kan comel kucing tu?
Dia :  Kucing memang comel tapi aku taktau kenapa, aku geli dengan kucing!

Whuuuuttttt?! Geli dengan meow? @_@ 

Aku pun tertanya-tanya, ada apa yang menggelikan dengan kucing. Adakah kucing suka keluar hingus? Kucing takkan keluar hingus kecuali kalau dia selesema, hahaha. 

Namun setelah dikaji-kaji, mungkin diorang kata kucing ni geli sebab kucing suka sangat gesel-gesel kat kaki orang kot. Eh iyeke? Tak pun ada sebab lain yang menyebabkan mereka takut dengan kucing? Tapi betul, bila kucing datang gesel kat kaki aku, aku rasa nak tergelak sampai nak terpijak kepala kucing tu. Aishh xD

Kita tak suka kucing, tapi kucing suka kita. Ini sebijik macam nak cari pasal. Kadang-kadang nak tergelak tengok kawan-kawan yang takut kucing ni. Bila kucing masuk kelas, dia angkat kaki dia atas kerusi, tapi kucing steady je kat bawah kerusi beliau. Dah macam nelayan dengan ikan jerung pulak aku tengok situasi tu.

Ada yang takut kucing tak? Tak pun korang ada fobia dengan benda-benda lain selain kucing? :D








31 comments:

  1. mungkin dorang penah kene cakar gan kucing kowt..ahahahaha

    ReplyDelete
  2. Kann ? Adam pun pelik jugak dengan diorang emm :/
    NEW ENTRY UPDATED : FINALY,IM BACK

    ReplyDelete
  3. same goes to me. tapi mak dah siap pesan. jangan tunjuk dekat orang. depan orang buat macam berani. nanti orang takda kacau. hahahaha. and im doin this.

    ReplyDelete
  4. hehe. tak suka pegang kucing sebab dia bulu-bulu.
    tapi suka hile tengok kucing sebab dia comellll. !

    ReplyDelete
  5. Am ada sorang kawan yang fobia dengan kaler coklat.:D

    ReplyDelete
  6. haha.. i've a friend yg macam ni. nampak kucing dari jauh pun dah menjerit. setiap org ada benda yg mereka suka dan tak suka =)

    ReplyDelete
  7. akak suka sangat kucing.. masa di kampung selalu tidur dengan kucing walaupun akak ada penyakit lelah.. mungkin mereka geli dengan kucing sebab ia manja kot..
    kucing yang selalu bertandang kat rumah akak sekarang ni tak manja, dia manja denga tuan dia je (jiran akak).. dia curi-curi lepaskan hajat kat depan rumah akak, bila akak buka pintu dia terus larikan diri.. takde pula akak halau atau marah dia.. dia yang rasa bersalah la kot, hehe..

    ReplyDelete
  8. Maaf ckp tpi sya mmng tk ska/mnat/syg kucing .. try suka tpi tk bleh ..
    serramm n tkut .. *gli jga!* errr

    ReplyDelete
  9. ada kawan akak tu mmg x boleh ngan kucing. serononok jugak bila usik tp lama2 ksian pulak..herm..kucing tu kemain lg comel..ye dakk..hehe

    ReplyDelete
  10. Zumal suka sangat ngan kucing cuma geli ngan haiwan2 badan licin yang xde kaki :)

    ReplyDelete
  11. Itulah, kadang2 pelik sangat dengan orang yang takut meow ni. Tapi kalau dah tak suka ke apa tak apalah janji tak pukul kucing tu. Kadang2 rasa nak tempeleng ja dengan orang yang suka pukul2 kucing. Dah takut or geli tu diam-diam sudah lah. Tak perlu buat begitu. Eh, emo pulak tiba2 ya saya ni kak mazni. Hihi, maaf! :D

    ReplyDelete
  12. dulu kak takut kucing . . takut smpai nak pegang pon takot2 . . tapi bila dah kawen hubby suka kucing automatic persaan suka tu pon datang sendiri . mungkin sebab bila org yang kita syg suka , so kita pon nak suka apa yang dya suka kan . . hehehe . sekrg dh tak takut dh la . hehehe .

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. eeii..ruginya sapa tkut cik meoww ni >_<..hihiii
    dulu even kena cakar banyak kali pun steady jerkk..kahkah ^_^

    ReplyDelete
  15. Heeeeeeeeee tu lah qila pun nak sangat tahu pahal diorang tak suka / geli / BENCI kucing -_____- hehe. Tapi yg qila tahu, tengok tak Istanbul Aku Dtg? Haaaa. Kan Lisa dalam tu terbayang harimau hahahhahahahaha.
    So acceptable lah kot hewhew. Mungkin dia ingat kucing ni mcm harimau ahahahha.

    Tapi comel lah kucing hish. i love kitty foreverrrr <333
    kalau qila kaya kan, qila mmg nak beli satu rumah besor khas untuk kucing je hehe.
    pastu nak maid tolong cucikan najis hahahha. qila bagi makan, tidor reramai gitu hihihihi

    ReplyDelete
  16. dalam banyak-banyak bintang...why kucing?? comel kot kucing nih ^^ pelik betul -_-

    ReplyDelete
  17. Suka sangat dengan kucing! Aaaaaaaaa, rindu semua kucing dekat rumah.

    Dulu-dulu, memang takut sangat dengan kucing. Tak tahu la kenapa tapi rasanya sebab selalu terjumpa kucing garang yang selalu cakar-cakar atau gaduh-gaduh.

    Tapi, bila dah start bela kucing, memang sayang kucing sangat-sangat. In fact, akak tidur satu katil satu bantal dengan my favourite cat.

    ReplyDelete
  18. saya takut dengan kucing. Ramai pelik kenapa lah takut dengan kucing. Bukan harimau pun. Hadehh kadang kadang tu kawan kite macam perli perli sindir sindir kita yang takut kucing. Sakit hati gila. Saya pernah lah cuba pegang. Tapi, Allah je lah yang tahu betape seramnya saya nak pegang kucing. Orang yang takut kucing ni maybe sbb mase baby ke penah kene cakar or gigit. Tapi saya tak pernah pun kene cakar ke gigit ke dengan kucing. pelik pelik.

    ReplyDelete
  19. alahai rugi sangat sapa yg tak suka kucing.
    ninaa sukaaa giloss kucing , comel kot. tapi tk penah ada kucing sbb mama tk bagi tsk tsk :(

    ReplyDelete
  20. haha..anakmami pun takut kucing...geli...tapi tu la kan.kucing suka je datang kat oarng yang geli dengan dia tu.provoke kot..huhu

    ReplyDelete
  21. takut dengan kucing ? kucingkan comel ..tapi akak acik memang takut dengan kucing selalu menyakat dia, pernah sekali dia naik atas meja hehehehe

    ReplyDelete
  22. same like me,, yeah,, memang kucing tu comel but seriously rasa seram dengan kucing ,, takut kena cakar ,,, :D

    ReplyDelete
  23. maybe dari kecik ni bila kucing datang kak dia mak dia usik2 dia kot.. jadi otomatik takut kucing.. tapi rugi la kan org yg takut kucing ni. sebab kucing bukan stkat comel tapi ada smgt setia kawan .. :)

    ReplyDelete
  24. fobia ni kita tak boleh cakap ape..sebab mesti ada benda kita fobia jugak.. :D

    ReplyDelete
  25. kadang orang yang takut certain binatang ni sebab dorang ada kisah silam dengan haiwan tersebut...ketakutan yang boleh sampai trauma :) macam kawan akak, dia takut monyet, sangat takut even dalam cerita kartun sekalipun, sebab masa kecik dia pernah kena gigit dengan monyet...sama jugak macam lipas...ada orang tak takut lipas, ada tak geli lipas...macam tu jugak sebaliknya :)

    mazni, jemput join GA akk ye :)
    http://haneulafiqah.blogspot.com/2014/04/grand-opening-giveaway-by-haneulafiqah.html

    ReplyDelete
  26. akak tak geli, akak cuma takut kena cakar T_T

    ReplyDelete
  27. yus tak takut dengan kucing tapi kucing takut dengan yus (kot).
    yelah, kalau ada kucing datang mesti nak gomol2 je dia.
    yaaahhh.. geramnya kucing comel... >_<

    ReplyDelete
  28. akak suka kucing walaupun tangan pernah cedera kena gigitan kucing..:)

    ReplyDelete
  29. Akak takut kucing! Haha. Tapi akak tak tau sebab apa akak takut. Yg pasti akak takdelah geli. Cuma takut. Herm v_v

    ReplyDelete
  30. aku fobia dengan kerja rumah. muka rasa panas je bila tengok buku nota tulis ada kerja sekolah xD

    ReplyDelete
  31. Adik pun takut kat kucing . Tapi bukan nya geli ... Herm .

    ReplyDelete

Nak komen apa? silakan~