3 Feb 2014

How to make a sushi roll


Assalamualaikum

Tengah-tangah google, tiba2 terjumpa gambar ni. Bila tengok gambar, takdelah susah sangat rupanya nak buat sushi ni. Eleh aku ni cakap je macam senang, sekali bila buat, tak nampak macam rupa sushi dah agaknya. hahahaha...
Nak buat sushi ni jadi kimbap pun boleh. Sushi dan kimbap lebih kurang sama je ramuannya cuma nama je berbeza dan datangnya dari negara yang berbeza. Sushi from Japan and Kimbap from Korea. Negara sebelah-sebelah je~

i love sushi~

11 comments:

  1. sedap ke sushi? tak pernah rasa. xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau 1st time try mmng ade Rasa nak termuntah sikit sbb nasi dia dah kena letak cuka, kalau dah biasa nnti sedaplah xD

      Delete
  2. Heeeeeeeee!!!
    MAZNIIIIIIIII
    SEPPPPPPP HEHEHHEHE
    I LOVE SUSHI SO MUCH AAAA <3333
    Sampai hati buat qila terliur hm dah lah kerja ni. Mmg tak ah nak gi beli sushi dkt aeon T_T
    hikhik.
    Buat mmg tak ah qila ehehehhehe.
    beli je satu 1rm hikhik.
    Sedap gila kan haihh. Qila selalu ngapp sebijik muahahaha.
    Alhamdulillah adik beradik lain kureng suka soooo har har har qila ngap sorang sorang <#333333

    ReplyDelete
  3. lama tak makan sushi TT___TT mengidam nak makan....sob sob sob owhhh tuna mayo :3

    ReplyDelete
  4. boleh dicuba nanti ni, ambik nasi main gulung-gulung

    ReplyDelete
  5. belum pernah rasa lagi sushi ni, boleh cuba di rumah ni :)

    ReplyDelete
  6. :) waa best ni..boleh la buatkan sushi tuk cik siah

    ReplyDelete
  7. Pernah sekali je makan sushi .. Nmpak cam senang je nak buat , padahal bila buat tah jadi apa tah kan

    ReplyDelete
  8. hahaha...benda yang simple je..tapi bila kena jual mahal!

    ReplyDelete

Nak komen apa? silakan~