30 Mar 2013

makan restoran cina muslim

Assalamualaikum
macam skema je tajuk entry kat atas ni hahaha. sebenarnya kitorang makan kat cina muslim ni semalam, sempena nak meraikan birthday abang dengan ayah aku sekaligus. nama restoran tu Mohd Chan, dekat area-2 PKNS Bangi. ade banyak lagi restoran yg sedap-sedap sebenarnya tapi kitorang ni dah lama mengidam nak makan dim sum hehehe. jom tengok gambar-gambar dibawah


dim sum ayam dengan sheffield. sedapppp~! 

dim sum sheffield. macam bentuk otak :p


dim sum ayam. my favourite

ini sebenarnya tauhu goreng. sayur dia banyak sangat tapi tauhu dia memang sedap.

ni makanan yg aku order, mee yg dicampur dengan ayam BBQ+wantan(lupa nama makanan ni -_-) tapi aku  kurang suka sikit kat mee ni sebab kicap dia rasa lain sikit..apapun not bad lah :) ade lagi makanan yg kitorang order sebenarnya, tapi aku tak amek gambar sebab tengah sibuk melahap. satu tu nama dia ayam pandan, lagi satu popia. ayam pandan tu sebenarnya bukan masak sekali dengan pandan, tapi dia gulung ayam tu pakai pandan je.perghh memang sedaplaa. popia dia pun sedap jugak walaupun inti dalam dia tak dapat dikenalpasti :p selesa makan kat restoran ni, siap ada air cond lagi. kalau korang teringin nak makan makanan cina, bolehlaa mai sini. makanan dijamin halal. dah nama pun cina muslim enn :p ok,nak tengok fear factor,episode last ni. assalamualaikum xoxo

Art Trade with NSMA !

Assalamualaikum
dengan ini saya merasmikan art trade pertama saya. doodle ni khas untuk.......NSMA a.k.a Fiqah!
sorry kalau tak berapa lawa sebab benda ni lukis pakai tangan, pastu warnakan dekat photoshop je. harap fiqah suka >< dibuat dengan penuh kasih sayang tau, ceehhh :) 
.
.
.
(tadaaa..! ini doodle dia)
ok, itu jekot. assalamualaikum xoxo

26 Mar 2013

Cute icon #2

Assalamualaikum
sempena sekarang ni tgh musim panas dan selalu hujan di malam hari, saya nak bagi icon aiskirm. wahahahaha takde kena mengena. kalau nak amek jee 

http://applepine.chu.jp/illust/mono/ice1.gif

http://applepine.chu.jp/illust/mono/ice2.gif

http://applepine.chu.jp/illust/mono/ice3.gif

http://applepine.chu.jp/illust/mono/ice4.gif

http://applepine.chu.jp/illust/mono/08ice3.gif

http://applepine.chu.jp/illust/mono/08ice2.gif

http://applepine.chu.jp/illust/mono/08ice7.gif

http://applepine.chu.jp/illust/mono/08ice13.gif


25 Mar 2013

cute icon #1

Assalamualaikum dan selamat pagi :)
sejuk owh pagi, ni menusuk ke tulang. btw harini aku nak bagi cute icon sikit kat korang. nak? ambiklah~ icon ni boleh guna utk buat top button yg comel macam saya tu atau nak buat menu tab. silakan 

http://applepine.chu.jp/illust/mono/sagwa.gif
http://applepine.chu.jp/illust/mono/hosichan.gif 
http://applepine.chu.jp/illust/mono/gift-kuma.gif
http://applepine.chu.jp/illust/mono/mikan.gif
http://applepine.chu.jp/illust/mono/marui.gif
http://applepine.chu.jp/illust/mono/makimaki.gif
http://applepine.chu.jp/illust/mono/maron.gif
http://applepine.chu.jp/illust/usa/usacupcake.gif
 akan bersambung...

17 Mar 2013

Andai aku salah..

Assalamualaikum

Andai aku salah,
Jangan agamaku yang engkau persalahkan,
Tapi salahkan diriku.

Andai aku salah,
Jangan tudungku yang engkau persalahkan,
Tapi salahkan diriku.

Andai aku salah,
Jangan ibu bapaku yang engkau persalahkan,
Tapi salahkan diriku.

Andai aku salah,
Jangan guruku yang engkau persalahkan,
Tapi salahkan diriku.

Andai aku salah,
Aku minta maaf,
Aku tahu,
Aku cuma manusia biasa yang sering melakukan kesalahan,
Aku tahu,
Setiap manusia tidak sempurna,
Aku tahu,
Setiap manusia sering alpa,
Dan aku tahu,
Setiap manusia memang takkan terlepas daripada membuat dosa...

#jadilah insan yang pemaaf. orang yang pemaaf ni orang yang sangat hebat. InsyaAllah diredhai Allah :)

2 Mar 2013

Cara download font

Assalamualaikum
tadi Nurin tanya camne cara nak download font. tapi sebelum tu,cara saya download font mungkin lain sikit daripada yg lain.ikut komputer koranglah. sesetengah komputer ade cara-cara yg tersendiri nak download file ceehh.ok let's begin!

 firstly,korang pegi mana-mana website font yg korang nak. contoh dafontkevin & amanda atau   fontspace.

 pastu pilih mana-mana font yg korang suka then Download. 


 lepas dah download,korang bukak file kat mana dia save font yg korang dah download tadi. then tekan right click > open with > winRAR archiver


 nanti dia akan keluar macam gambar kat bawah ni


 lepas dah extract files,automatik akan terburn file yg korang extract tadi tu.click je file tu.


haaa dah siapp~senang kan? lepasni boleh download font comel banyak-banyak.kalau tak faham tanya tauu.bahasa saya ni bersepah sikit hehehe. ni saya bagi sikit contoh-contoh font yg comel














sekian assalamualaikum. xoxo :)






Header part 2 (muslimah)

Assalamualaikum
tadi header part 1 enn, sekarang part 2 pulak. tiba-2 malam ni rajin nak buat header pulak.hehe. macam biasa,header aku semua simple-simple tapi cun. hahaha okay,kalau nak ambil komen tau :)


http://i.imgur.com/LPd1HR6.gif

http://i.imgur.com/3cRsyXs.gif

http://i.imgur.com/mL3uFtz.gif