1 Nov 2013

Delete link iklan di cbox


Assalamualaikum dan salam Jumaat

Kalau kita lihat kat cbox sekarang ni, terlampau banyak iklan-iklan yang tak guna kan? Masalahnya bukan kita nak tekan semua iklan-iklan tu pun.. Kat sini aku nak share sikit cara nak delete mesej-mesej yang kita tak suka di cbox. Tapi benda ni kena rajin buat tiap-tiap harilah. Agak menyusahkan sikit, tapi aku lebih rela menyusahkan diri aku daripada cbox penuh dengan iklan-iklan takde faedah tu -.-

Log in account cbox

Tekan message
Click pada mesej yang kita nak delete, pastu tekanlah delete

Simple je tapi  seperti yang aku kata tadi memang menyusahkan sebab tiap-tiap hari nak kena delete iklan-iklan tu dari cbox. Kena rajin dan berterusanlah. Haraplah iklan-iklan ni pergi berambus cepat dari menyemak kat cbox kami. Siapa yang tak tahan sangat bolehlah pakai shout.busuk. Itu cara paling mudah lol.
Sekian Assalamualaikum

p/s: Hujan turun lagi~ Sejuk okay



14 comments:

  1. Cbox mmg byk iklan..shoutbox x de rasanya..mazni..jom join GA akak..panas lg tu

    ReplyDelete
  2. oooo boleh delete eh ? wah baru tahu ..thanks ye

    ReplyDelete
  3. saya hari2 delete. siap ban lagi. hahaha. puaihh hatii!

    ReplyDelete
  4. baru tau boleh padam mesej kat cbox thnks for the tuto :)

    ReplyDelete
  5. owhh baru tau cara .. hehe thanx tau ..

    ReplyDelete
  6. @Anis Farhana hoho rajin jugak kamu delete tiap2 hari :p puas hati sementara je, berapa jam lps tu iklan2 tu mai lagi. haihh

    ReplyDelete
  7. kalau ada ban lg senang kan =) rumit gak tu nk kena ke website dia bgai..knpa xtukar shoutbox??

    ReplyDelete
  8. tak pun ban je lah IP Address.. huhu.. mmg cbox byk sgt iklan skrg ni.. menjadi2 pulak tu.. huhu

    ReplyDelete
  9. @Fais-SKA mmng susah pun :/ malas nk tukar. rasa sayang dgn cbox

    ReplyDelete
  10. @aisya taktau pulak boleh ban hehe. nnti sye try :p

    ReplyDelete
  11. rutin harian akak kalau online blog, mesti buka website cbox sebab nak delete iklan yang pelik2 tu semua --'

    ReplyDelete

Nak komen apa? silakan~