29 Sep 2013

Letak background pada post blog {simple template}


Assalamualaikum
Credit {Wana} for this tuto

Sebenarnya tuto ni cuma boleh guna untuk template denim, tapi bila saya guna untuk simple template jadi jugak, cuma background dia terhad untuk bahagian post body je. Macam kat blog saya ni, ade background bintik2 dekat post body ni kan? itulah dia

Dashboard > edit HTML > tick expand widget

Cari code 
.post {
jumpa? Okay then, copy code 
background : url(URL BACKGROUND);

Paste code diatas kat bawah .post { tadi

Preview dulu, kalau jadi SAVE :)


Freebies boleh ambil di blog Kak Tieqa. Credit her.


2 comments:

  1. kenapa tak jumpa yea codenya..guna simple template.. T___T

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak bukak edit html kan... okay, cari nombor 14, ada tiga segi kecik warna hitam kat sebelah tu kan.. Klik situ.. tekan ctrl + F .. dan tekan . post . ... Sudi2 lah lawat blog saya http://ime-enana.blogspot.com/

      Delete

Nak komen apa? silakan~